معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس با اشاره به فعال بودن 74 سازمان مردم نهاد (سمن) در این شهرستان مرزی،گفت: بررسی اعتبارات توزیع شده بین این تشکل ها در سال گذشته نشان می دهد که سهم سمن های گنبد از این اعتبارات ناچیز بوده است.
مهندس عبدالقدیر کریمی در جلسه کمیسیون ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی و ستاد صیانت ازحقوق شهروندی این شهرستان که باحضور مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان برگزار شد،با بیان گلایه مندی این تشکل هاد نسبت به توزیع اعتبارات استانی، خاطرنشان کرد: حمایت از سمن ها می تواند ما را در پیشبرد اهداف حوزه پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی کمک کند.
وی، بدون اشاره به میزان اعتبارات توزیع شده بین تشکل های مردم نهاد گلستان درسال 96 افزود: بررسی ها نشان می دهد که سهم سمن های گنبدکاووس از این اعتبارات ناچیز بوده و باید جبران شود.
کریمی همچنین از فعال شدن اعضای کمیته نظارت بر رعایت حقوق شهروندی در ادارات و نهادهای این شهرستان خبر داد و اضافه کرد: این نظارت ها از 16 تیرماه امسال آغاز شده و تا 30 مرداد جاری ادامه دارد.
وی با تاکید برضرورت توجه جدی ادارات و نهادها به رعایت حقوق شهروندی و صیانت از آن، تصریح کرد: یکی از ملاک های ارزیابی سالانه مدیران گنبدی توجه به این حوزه بسیار مهم است زیرا حقوق شهروندی از حقوق الهی و نص صریح قانون اساسی می باشد.
فرماندار ویژه گنبدکاووس همچنین از استادان مراکز آموزش عالی و نیز نخبگان این شهرستان خواست تا درحوزه استیفای حقوق شهروندی و صیانت از آن و حوزه آسیب های اجتماعی و راهکارهای علمی پیشگیری از آن، بیشتر تلاش نمایند.
کریمی همچنین از آمادگی گنبدکاووس برای برگزاری یک همایش بزرگ کشوری یا استانی درحوزه صیانت از حقوق شهروندی و آسیب های اجتماعی با همکاری تشکل های مردم نهاد در این شهرستان خبر داد که مورد موافقت مدیرکل اجتماعی استانداری گلستان قرار گرفت.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان حاشیه نشینی را از چالشهای بزرگ این استان دانست و گفت: هم اکنون 4/16 درصد جمعیت گلستان حاشیه نشین هستند که 4/5 درصد بیشتر از متوسط کشوری دانست.
عبدالرضا چراغعلی روز چهارشنبه درجلسه کمیسیون ارتقای امنیت اجتماعی و ستاد صیانت از حقوق شهروندی شهرستان گنبدکاووس افزود: مهاجرت از دیگر استان ها به گلستان از عوامل اصلی حاشیه نشینی در این استان است.
وی با بیان اینکه گلستان دومین استان در شیوع مصرف مواد مخدر در کشور محسوب می شود، این مسئله را به همراه روند رو به رشد بیماری های خاص، از دیگر چالش های اجتماعی این استان برشمرد و گفت: سرسبزی، زندگی مسالمت آمیز اقوام و امنیت پایدار سبب شده تا آسیب ها و چالش های اجتماعی این استان، کمتر دیده شود.
چراغعلی با ابراز گله مندی از آنچه که آن را کم توجهی مدیران کلان کشور در تقسیم اعتبارات حوزه آسیب های اجتماعی به گلستان دانست و اضافه کرد: اعتقاد داریم که در این حوزه به استان ما جفا شده است.
وی با قدردانی از تلاش ادارات و نهادهای مختلف درحوزه پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی گلستان، تصریح کرد: مدیران استانی و شهرستان ها باید از ظرفیت های مختلف فرهنگی، رسانه ای، علمی و دانشگاهی برای معرفی فعالیت های حوزه مقابله با آسیب ها استفاده نمایند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان همچنین با تاکید برضرورت توجه به حقوق شهروندی و صیانت از آن در ادارات و نهادها، گفت: تیم های بازرسی در استان و شهرستان ها باید به صورت مستمر بر این حوزه نظارت داشته باشند.