معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه گنبدکاووس بر اهتمام شهرداریها در راستای جداسازی آب شرب از فضای سبز تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری ویژه ، حمید گوگلانی روز چهارشنبه در جلسه توسعه فضای سبز شهرستان گفت: استاندارد فضای سبز در جهان از ۱۵ تا ۵۰ متر برای هر نفر است که در ایران ۸ متر برای هر نفر است.
وی با اشاره به اینکه جداسازی آب شرب از آب خام فضای سبز یکی از راهکارهای اساسی در صرفه جویی منابع آب شرب و گسترش فضای سبز است، اعتبارات سال ۱۴۰۱ برای توسعه فضای سبز را ۳میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سفر ریاست جمهوری اعلام کرد و با اشاره به اینکه موضوع فضای سبز و جداسازی آب شرب در ارزیابی فرمانداران نقش دارد خاطرنشان کرد: تمام دستگاههای اجرایی و دانشگاهها موظف به ایجاد فضای سبز در داخل محوطه خود هستند.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت حذف آب شرب شهری از چرخه عملیات آب رسانی فضای سبز افزود: تشکیل کمیته دهگردشی و حفاظت از اصله های کاشته شده در دستور کار دستگاههای اجرایی و موسسات قرارگیرد.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری در روستاهای اقماری و در ورودی شهر با همکاری دهیاریها فضای سبز ایجاد کند و جهادکشاورزی نسبت به توزیع گونههای مثمر و منابع طبیعی نیز به توزیع گونههای غیر مثمر مناسب با اقلیم شهرستان در طول سال بپردازند افزود: آموزش و پرورش نیز با رویکرد تجاری سازی کاشت درختان نسبت به تهیه گونه های مثمر اقدام کند و بنیاد مسکن و شهرداریها و اتاق اصناف صدور مجوز را منوط به کاشت نهال کنند و تخفیف عوارض برای روف گاردن ها اعمال شود.
رییس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس نیز با تاکید بر کاشت گونههای مقاوم به کمآبی در فضای سبز از کاشت گونههایی با نیاز آبی کم و سازگار با شرایط اقلیمی شهرستان وتوزیع ۱۰۵ هزار اصله نهال خبر داد. رحمانی افزود: آنچه مهمتر از کاشت نهال است نگهداری درخت است و در این راستا ۱۰۵۰ نفر به عنوان همیاران طبیعت عضو شده اند.
رییس آب و فاضلاب گنبدکاووس نیز با بیان اینکه تامین آب شرب برای مشترکان فرایندی هزینه بر است، اظهار کرد: در شرایط کنونی که سطح آبهای زیرزمینی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب اهمیت دوچندانی پیدا کرده است. حسین سعیدی راد بر لزوم تخصیص اعتبارات به بخش آب و فاضلاب تاکید کرد.