مدیرکل کتابخانههای عمومی گلستان با بیان اینکه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه نیازمند عزم همگانی و مشارکت همه دستگاههای فرهنگی است، تصریح کرد که این استان به توسعه فضاهای کتابخانهای در مناطق شهری و روستایی نیاز دارد.
آخوند عبدالحی میرزاعلی عصر دوشنبه درجلسه انجمن کتابخانههای عمومی گنبدکاووس گفت: تربیت کتابخوان و احداث کتابخانه لازم و ملزوم یکدیگرند و باید تلاشها در هر دو بخش توسط دستگاههای فرهنگی استانی و شهرستانی در قالب کار جمعی انجام شود.
وی بابیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی کشور اعتبار خاصی برای ساخت کتابخانه ندارد، افزود: درصورتی که فضای مناسب توسط اشخاص حقیقی و حقوقی برای راهاندازی کتابخانه در مناطق شهری و یا روستاهای با جمعیت بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در اختیار این نهاد قرار گیرد، نسبت به تجهیز کتابخانه و جذب نیرو برای آن اقدام خواهد کرد.
آخوند میرزاعلی با تجلیل از نگاه اعضای انجمن کتابخانههای عمومی گنبدکاووس و همراهی برخی ادارات و نهادهای آن بالاخص شهرداری این شهر برای پیشبرد اهداف نهاد کتابخانههای عمومی اضافه کرد: پیشنهادهایی که توسط برخی اعضا دراین جلسه مطرح شد اگر همراه با مشخص کردن مجری هر طرح باشد بدون تردید به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دراین شهرستان کمک زیادی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: اینکه شهردار گنبدکاووس دغدغه فعالیتهای فرهنگی دارد و علاوه بر زمین، ساختمان مناسب برای احداث و راهاندازی کتابخانه در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی قرار میدهد، بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گلستان ادامه داد: توجه به فعالیتهای فرهنگی بالاخص مطالعه کتاب از دغدغههای رهبر معظم انقلاب است و بایستی این دغدغه مورد توجه همه مدیران دستگاههای اداری، اجرایی و فرهنگی کشور در رده ملی، استانی و شهرستانها قرار گیرد.
آخوند میرزاعلی بیان داشت: در سایه مطالعه و دانایی است که یک کشور و جامعه به توسعه میرسد بنابراین بایستی تلاش کنیم تا افراد کتابخوان بیشتری در جامعه تربیت و فضاهای مناسب برای مطالعه نیز فراهم شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این جلسه گفت: مخاطب اصلی تربیت کتابخوان در جامعه ابتدا خود ادارات و نهادهای دولتی بویژه دستگاههای فرهنگی هستند که باید از همه ظرفیتهای موجود برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی استفاده کنند.
رضا اصالتی افزود: ظرفیتهای زیادی در دانشگاهها، مدارس، بوستانها و مبلمان شهری، مساجد و حسینیهها برای ایجاد کتابخانه عمومی حتی به صورت سیار وجود دارد که با برنامه ریزی مناسب میتوان از آنها برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی استفاده کرد.
وی اضافه کرد: استفاده از ظرفیتهایی مانند آستان قدس رضوی برای احداث کتابخانه در گنبدکاووس، بخش خصوصی برای راهاندازی کافه کتاب و گروههای هنری برای بازخوانی کتاب در قالب اجرای نمایش در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در نقاط مختلف شهر گنبدکاووس موثر است.
اصالتی ادامه داد: با دهیاران و شوراهای روستاهای بالای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت گنبدکاووس مکاتبه خواهد شد تا مکانی مناسب را برای راهاندازی کتابخانه در اختیار اداره کتابخانههای عمومی این شهرستان قرار دهند.
سیدعلی اصغر موسوی شهردار گنبدکاووس نیز در این جلسه با اشاره به صدور مجوز نهایی راهاندازی سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری توسط وزارت کشور، از آمادگی این شهرداری برای راهاندازی پنجشنبه بازار کتاب در مقابل بوستان ملت این شهر و واگذاری زمین و یا یک طبقه از فرهنگ سرای درحال احداث خیابان بعثت با زیربنای ۸۰۰ مترمربع برای راه اندازی کتابخانه عمومی توسط نهاد کتابخانههای عمومی گلستان و این شهرستان خبر داد.
رییس اداره کتابخانههای عمومی گنبدکاووس هم در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیت این اداره گفت: هم اکنون این شهرستان چهار کتابخانه عمومی در نقاط شهری (گنبد، کرند و اینچه برون) و یک کتابخانه مشارکتی در اداره زندان دارد که در مجموع پنج هزار و ۳۵۴ نفر عضو آنها هستند.
علیرضا مجاهدی راد افزود: کتابهای عمومی گنبدکاووس در مجموع ۷۳ هزار و ۷۱۲ نسخه کتاب دارند که در ۶ ماه نخست امسال ۱۴ هزار و ۸۱۳ جلد آن توسط اعضای فعال به امانت گرفته شده است