مطالبات مدیران گنبدکاووس از رییس جمهور

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=112857کپی به کلیپ‌بورد

مطالبات مدیران گنبدکاووس از رییس جمهور

فرماندار ویژه و تعدادی از مدیران دستگاه‌های اجرایی گنبدکاووس درجلسه شورای اداری این شهرستان مهمترین مطالبات خود از دولت انقلابی و جهادی آیت الله رییسی را به سیدعزت الله ضرغامی نماینده اعزامی وی اعلام کردند.
مدیران گنبدکاووس عصر روز جمعه در جلسه شورای اداری این شهرستان، مشکلات و کمبودها در حوزه آب آشامیدنی، بهداشت و درمان، میراث فرهنگی و منابع طبیعی را بیان و خواستار توجه دولت و اختصاص اعتبارات ویژه جهت رفع آنها شدند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس در این جلسه از فعال بودن هفت بیمارستان دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی با ظرفیت ۷۵۲ تخت در این شهرستان خبر داد و گفت: بیشتر مراکز درمانی گنبدکه علاوه بر جمعیت ۴۰۰ هزار نفری این شهرستان به چند صد هزار نفر جمعیت برخی شهرهای همجوار نیز خدمات می‌دهند، فرسوده و بالای ۴۰ سال قدمت دارند که امکان تعمیر و توسعه آن وجود ندارد.
فرهاد بدیعی افزود: مرکز فوریت‌های پزشکی گنبدکاووس با ۱۱ دستگاه آمبولانس به مردم این شهرستان در گسترده پنج هزار و ۷۱ کیلومتر مربع خدمات می‌دهد که بسیاری از این خودروها به سبب انجام ماموریت‌های زیاد در طول روز (حدود ۲۳ هزار ماموریت از ابتدای امسال تاکنون) فرسوده و نیاز به نوسازی دارند.
وی برلزوم تسریع در احداث بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی گنبدکاووس، احداث چهار مرکز جامع خدمات سلامت جدید و راه‌اندازی دانشکده کشاورزی در این شهرستان تاکید کرد.
مدیر امور آب و فاضلاب منطقه گنبدکاووس نیز دراین جلسه با فقر منابع تامین آبی در این شهرستان خبر داد و گفت: مجموع آب آشامیدنی مورد نیاز گنبدکاووس ۸۳۳ لیتر درثانیه است که ۴۸۰ لیتر در ثانیه تامین شده و ۳۵۳ لیتر در ثانیه کمبود داریم.
حسین سعیدی راد افزود: برای رفع این کمبود باید ۱۸ حلقه چاه آب جدید حفر شود که نیاز اعتباری آن ۸۰۰ میلیارد ریال است ضمن اینکه عملیات حفر ۶ حلقه آن شروع شده است.
وی اضافه کرد: به سبب کمبود منابع تامین آب هم اکنون به ۱۸ روستا با تانکر و به صورت سیار آبرسانی می‌شود و درصد برخورداری مناطق روستایی گنبدکاووس ۶۰ درصد است که از میانگین استانی و کشوری به ترتیب ۱۲ و ۱۴ درصد پایین تر است.
سعیدی راد ادامه داد: برای تکمیل مجتمع آبرسانی فجر گنبدکاووس که عملیات اجرایی آن از ۲ دهه قبل برای تامین آب شرب تعدادی از روستاها شروع شده و اکنون فقط ۲۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیر امور آب و فاضلاب منطقه گنبدکاووس درخصوص پروژه ملی جمع آوری فاضلاب این شهر نیز گفت: عملیات اجرایی این از سال ۱۳۷۴ آغاز شده و تاکنون ۵۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن به ۱۴ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز دارد.
وی افزود: برای تکمیل مرحله نخست این طرح ملی شامل تکمیل ایستگاه پمپاژ شماره ۹، تکمیل تصفیه خانه فاضلاب آن که ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، لایروبی و رفع نواقص شبکه جمع آوری فاضلاب به طول ۸۴ کیلومتر و واگذاری ۳۰ هزار انشعاب فاضلاب حداقل به هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
سعیدی راد با تاکید برضرورت اهتمام ویژه دولت و مجموعه وزارت نیرو برای اختصاص منابع مالی مورد نیاز اضافه کرد: درصورت تخصیص اعتبارات مرحله نخست این طرح ملی تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
همچنین رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی، گردشگری و صنایع دستی خواستار تخصیص اعتبارات ملی برای طرح بهسازی محوطه گنبدقابوس، اجرای طرح مطالعات جامع توسعه گردشگری و تکمیل موزه بزرگ این شهرستان شد.
مریم آق آتابای افزود: توجه به این پروژه‌ها و نیز ظرفیت‌های اقوام و صنایع دستی آنها در راستای تبدیل کردن گنبدکاووس به مقصد گردشگری است و این شهرستان با ۱۵ هزار بافنده فرش ترکمن و حدود هفت هزار هنرمند حوزه صنایع دستی که که آن را قطب صنایع دستی گلستان کرده، از داشتن بازارچه ویژه صنایع دستی محروم است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس نیز در این جلسه تغییر اقلیم، خشکسالی و ریزگردها را سه چالش مهم این شهرستان برشمرد و گفت: اگر برای رفع این چالش‌ها برنامه ریزی نشود مردمان این دیار و نواحی شمالی گلستان با مشکلات عدیده‌ای در زندگی مواجه خواهند شد.
فرشید رحمانی، بوته کاری، بذرپاشی و انجام برخی طرح‌های آبخیزداری و احیای مراتع را از مهمترین راهکارها در مقابله با سه چالش اشاره شده دانست و افزود: طی ۱۰ سال گذشته به دلیل کمبود اعتبارات فقط در سطح هفت هزار هکتار از مراتع چنین اقداماتی انجام شده که بسیار کُند است.
وی اضافه کرد: اگر مبلغ سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال ظرف سه سال به حوزه آبخیزداری گنبدکاووس تخصیص داده شود می‌توان برخی اقدامات کنترلی را انجام داد و اگر ۶ هزار میلیارد ظرف ۱۰ سال بدهند می‌توان جلوی پدیده ریزگردها را گرفت.
رحمانی احداث بندهای خاکی را از دیگر اقدامات منابع طبیعی در مناطق شمالی گنبدکاووس دانست و گفت: هم اکنون ۴۷ بند خاکی داریم و نیاز به احداث ۱۰۰ بند دیگر با اعتبار سه هزار میلیارد ریال داریم.
به گفته رییس منابع طبیعی گنبدکاووس هم اکنون ۱۵۰ هزار هکتار از مراتع این شهرستان در نواحی شمالی و مرزی آن با تهدید بیابان شدن مواجه اند که برای جلوگیری از آن به ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
همچنین معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در ابتدای این جلسه با برشمردن برخی ظرفیت‌های این شهرستان درحوزه‌های مختلف گفت: وحدت و همبستگی بین اقوام (۲۷ قوم ساکن در گنبد)، وجود گنبدقابوس به عنوان بلندترین گنبد تمام آجری جهان که ثبت جهانی نیز شده است،شهر تاریخی جرجان، سه تالاب بین المللی، گمرک و بارازچه مرزی، رتبه‌های برتر تولیدات کشاورزی، بزرگترین باغ یکپارچه زیتون، تولید هفت درصد تخم مرغ کشور، معادن صدف کوهی و ید بخشی از این ظرفیت‌ها است.
مهدی دهرویه افزود: با این حال گنبدکاووس با برخی مشکلات و کمبودهای زیرساختی درحوزه آب، برق و گردشگری، فضاهای درمانی و آموزشی و خام فروشی تولیدات مواجه است که نیاز به توجه ویژه دولت و مدیران دارد.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

سرپرست معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس در جلسه‌ای با حضور مدیران و مردم منطقه داشلی برون، گفت: اقدامات خوبی در شهرستان بزرگ گنبدکاووس در حال انجام است که می‌تواند تحولاتی مثبت را به ارمغان آورد. سلیمان هاشمی بااشاره به پروژه‌های در حال توسعه، به ویژه منطقه آزاد اینچه برون، افزود: “این منطقه به ویژه شهراینچه برون ، کرند و روستای تنگلی، به عنوان نگینی در جغرافیای استان گلستان خواهد درخشید.”
سرپرست معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبد کاووس در مراسم افتتاح ۸۶۵ واحد مسکونی و ۶۲ پروژه زیرسازی و آسفالت معابر روستایی در گنبدکاووس از افتتاح ۶۲ پروژه با اعتبار ۸۶ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان خبر داد. این مراسم در آستانه روز بنیاد مسکن با حضور استاندار گلستان و با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا روحانی نژاد، نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد مسکن کشور، برگزارشد .
سرپرست معاون استاندار و فرماندارویژه گنبدکاووس در جلسه شورای اداری از استقبال چشمگیر گردشگران در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، مذهبی و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی این شهرستان بازدید کردند. سلیمان هاشمی، ۳۹۰ هزار نفر از جاذبه‌های طبیعی، ۳۰۱ هزار نفر از نمایشگاه‌های سوغات و صنایع‌دستی، ۳۵ هزار نفر از آثار تاریخی و ۳۸ هزار نفر از اماکن مذهبی دیدن کردند.
محمدجواد عسگری در جلسه جمع‌بندی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس با اشاره به گذشته درخشان گلستان که تا ۱۸۰ هزار هکتار پنبه کشت می‌کرد، گفت: گلستان باید بار دیگر به‌عنوان سرزمین طلای سفید احیا شود تا امنیت غذایی پایدار تضمین گردد.
سلیمان هاشمی در جلسه جمع‌بندی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس خواستار حمایت ملی و استانی برای توسعه زیرساخت‌ها، از جمله احداث بازار بزرگ دام در زمینی ۲۵ هکتاری، مقابله با ریزگردها، بهسازی جاده‌های بین مزارع، و تخصیص تسهیلات برای توسعه گلخانه‌ها، برقی کردن چاه‌ها و احیای کشت پنبه شد.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی از تصویب ۸۰۰ میلیارد ریال برای تعویض و بهسازی تجهیزات ایستگاه پمپاژ سد گلستان خبر داد؛ گامی که نویدبخش رفع مشکلات کشاورزان منطقه است. پیمان فلسفی روز جمعه در حاشیه بازدید از سد گلستان اعلام کرد: این اعتبار در اسفند ۱۴۰۳ با پیگیری‌های مجلس تصویب شده و وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه موظف به تسریع در تخصیص آن هستند.