استاندار گلستان گفت: منطقه آزاد اینچهبرون نزدیکترین نقطه ارتباطی با کشورهای آسیای میانه است و با توجه به الحاق جمهوری اسلامی ایران به کشورهای “اوراسیا”، این منطقه دسترسی مناسبتری حواهد داشت.
هادی حقشناس با اشاره به ظرفیت بالای تولید محصولات کشاورزی در گلستان، افزود: ۹۲ نوع محصول زراعی و باغی در این استان تولید میشود که در ۱۵ نوع آن، رتبه گلستان در ایران یک رقمی است.
وی اظهار داشت: با وجود امکانات زیرساختی در مرز اینچه برون به عنوان مرز زمینی در کنار مرز ریلی، این منطقه از این پس نقطه اعمال رژیم حقوقی منطقه آزاد تجاری خواهد شد.
استاندار گلستان اضافه کرد: بیشترین حجم باری که از مرز اینچهبرون قبل از کرونا جابجا شده، حدود ۴۰۰ هزار تن بود در حالی که فقط زیرساخت ریلی این منطقه ظرفیت جابجایی چند میلیون تن کالا را دارد.
حقشناس ادامه داد: با توجه به بحث کریدور شمال به جنوب و اتصال دریای خزر به آبهای خلیج فارس و موافقتی که سازمان بنادر با ایجاد بندر در ساحل گمیشان استان گلستان کرده، وجود مجموعهای از ظرفیت حمل و نقل ریلی، آبی، هوایی و زمینی، شاهد بالفعل رسیدن ظرفیتهای منطقه آزاد اینچهبرون خواهیم بود.
وی افزود: برای شروع بهکارهای منطقه آزاد اینچه برون هیچ محدودیتی وجود ندارد و با سفر امروز دبیر شورای عالی مناطق آزاد و تجاری کشور، فرآیند تشکیلات حقوقی آن ظرف یک ماه آینده اجرا خواهد شد
![](https://gonbad.golestanp.ir/storage/sites/9/2025/02/photo_2025-02-02_07-43-27-300x225.jpg)