مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز در این نشست بیان کرد: در سند آمایش سرزمینی از بخش گردشگری استان با توجه به ظرفیتهای خوب موجود به عنوان محور توسعه نامبرده شده است.
احمد تجری افزود: امروز در گلستان ۱۱۲ واحد بوم گردی نیاز به دریافت تسهیلات دارند اما منابع محدود است و در توزیع اعتبارات در سطح ملی به بخش گردشگری نگاهی تقریبا یکسان به تمام استانها شده است در صورتی که برخی استانها مانند گلستان در این بخش پویاتر هستند.
وی اظهارداشت: پنج هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال پروژه گردشگری در گنبدکاووس در حال ساخت است که امیدواریم با در اختیار قرار دادن منابع تسهیلاتی لازم این طرحها با ۱۵۰ فرصت شغلی جدید به سرانجام برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، توسعه خانههای صنایع دستی را از نیازهای فعالان این حوزه برای رونق تولید دانست و گفت: با همکاری شهرستانها از سال ۹۹ تا کنون ۲۰ خانه صنایع دستی جدید در استان شکل گرفته و همچنین سه خانه صنایع دستی در گنبدکاووس آماده افتتاح است.
تجری با بیان اینکه گلستان در گردشگری کشاورزی در کشور شاخص است، گفت: بیش از ۱۰۰ طرح گردشگری کشاورزی در استان موافقت اصولی دریافت کردند.
مدیر کل آموزش فنی و حرفهای گلستان نیز در این نشست آموزش بیکاران و ارتقای مهارت شاغلان را از مهمترین اهداف این سازمان برشمرد و گفت: ۶۴ درصد از افراد جویایکار شرکت کننده در کلاسهای آموزش فنی و حرفهای استان جذب بازار کار شدند.
سیدعلیرضا حسینی طلب افزود: در چند سال اخیر ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ارتقای تجهیزات مراکز آموزش فنی و حرفهای استان تخصیص یافت که هفت میلیارد ریال آن سهم گنبدکاووس بود و در صورت نیاز بازهم به بهبود شاخصهای آموزش در این مراکز کمک میشود.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی عملیات ساخت آموزشگاه فنی و حرفهای خواهران گنبدکاووس برای پوشش مهارت آموزی به بانوان شرق گلستان، گفت: امیدوارم در سفر هیات دولت به استان ۹۰ میلیارد ریال اعتبار لازم برای تکمیل این مرکز مصوب شود.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به فشارهای اقتصادی حاکم بر مردم و خسارت کرونا به کسب و کارهای بازاریان و کسبه، گفت: برخی خانوادهها نزدیک به ۶ ماه است که رنگ گوشت را در سفرههای خود ندیدند.
امانقلیچ شادمهر افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب نگرانی اصلی مقام معظم رهبری و دستاندرکاران وضعیت معیشتی مردم است که امیدواریم در دولت جدید مقداری از جراحات ناشی از گرانی و مشکلات اقتصادی مردم کاهش یابد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به روند افزایشی تعطیلی واحدهای تولیدی در شهرکهای صنعتی، گفت: با حمایتهای تسهیلاتی در حتی با مبالغ کم میتوان خیلی از این واحدهای تولیدی را از ورشکستکی نجات داد و به عرصه تولید بازگردادند.
شادمهر با اشاره به بیکاری حدود سه هزار و ۸۰۰ کشاورز تحصیل کرده در استان، گفت: با ایجاد شهرکهای دامی و گلخانهای و رونق کشاورزی علمی میتوان زمینه اشتغال خیلی از این افراد را فراهم کرد.
وی از مدیران بانکها خواست در قسمتی از فرآیند اشتغال نسبت به جریمه دیرکرد اقساط وام مددجویان تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد سخت گیری کمتری کنند.