سرپرست فرمانداری گنبدکاووس در جلسه شورای کشاورزی با ابراز همدردی با کشاورزان خسارتدیده، بر ضرورت همکاری دستگاههای متولی تأکید کرد و گفت: کشاورزان به دلیل خشکسالی دچار خسارت شدهاند و نباید در فرآیند برداشت، تحویل محصول یا پرداخت بها با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
سلیمان هاشمی از بانک کشاورزی خواست ارزیابی سریع اراضی بیمهشده را انجام دهد و افزود: مراکز خرید باید به دیزلژنراتور مجهز شوند تا قطعی برق، خرید محصول را مختل نکند.
مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس اعلام کرد که از ۱۳۰ هزار هکتار گندم کشتشده در سال زراعی جاری، ۴۵ هزار هکتار به دلیل کمبارشی و توزیع نامناسب باران دچار خسارت شده است.
عبدالملک آرخی افزود: هماکنون ۸۶ هزار و ۸۳ هکتار از مزارع گندم قابل برداشت است که پیشبینی میشود ۱۲۵ تا ۱۳۰ هزار تن محصول تولید کند.
آرخی با مقایسه این رقم با تولید ۳۰۰ هزار تنی سال گذشته (به دلیل ترسالی) و متوسط تولید ۲۲۰ هزار تنی گنبدکاووس، تأکید کرد: امسال تولید گندم ۹۰ هزار تن کاهش یافته است.
وی همچنین از آغاز برداشت گندم در اواخر اردیبهشت و فعالیت ۱۴ مرکز خرید با قیمت تضمینی ۲۰۵ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم خبر داد و گفت: این مراکز، همراه با سیلوی اداره غله، از ۲۵ اردیبهشت آماده خرید محصول خواهند بود.
آرخی درباره کشت دانه روغنی کلزا توضیح داد: سهمیه ابلاغی ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار بود، اما به دلیل تأخیر در پرداخت بهای محصول در سالهای گذشته، کشاورزان تنها هشت هزار و ۲۶۲ هکتار کشت کردند.
وی گفت: به دلیل خشکسالی، تنها پنج هزار و ۴۵۴ هکتار از مزارع کلزا با پیشبینی تولید هفت هزار تن قابل برداشت است و پنج مرکز خصوصی از ۲۰ اردیبهشت خرید کلزا را با قیمت تضمینی ۴۱۰ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم آغاز خواهند کرد.
مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس درباره کشت جو نیز گزارش داد: با وجود سهمیه ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتاری، کشاورزان ۲۲ هزار و ۴۶۵ هکتار کشت کردند اما به دلیل کمبارشی، تنها ۱۴ هزار هکتار سبز شد.
آرخی افزود: از این میزان، فقط پنج هزار و ۳۰۲ هکتار با پیشبینی تولید ۶ هزار تن قابل برداشت است.
وی با اشاره به زیرساختهای کشاورزی گنبدکاووس که شامل پنج هزار و ۸۳۰ دستگاه تراکتور و ۵۰۰ دستگاه کمباین است، گفت: مشکلی در تأمین سوخت این ادوات وجود ندارد و معاینه فنی کمباینها در حال انجام است.