شهرستان گنبد کاووس نیاز به یک غسالخانه مجهز نیاز دارد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=101451کپی به کلیپ‌بورد

شهرستان گنبد کاووس نیاز به یک غسالخانه مجهز نیاز دارد

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبد کاووس گفت: غسالخانه موجود در شأن مردم گنبد کاووس نیست و این شهرستان نیاز به یک غسالخانه مجهز دارد.
مهندس حمیدی در جلسه ای که به منظور ساماندهی آرامستان های این شهرستان برگزار شده بود ، افزود: این شهرستان نیاز به راه اندازی سازمان آرامستان دارد که شهرداری باید در خصوص تاسیس این سازمان پیگیری کند.
وی با بیان اینکه، آرامستان حاشیه امامزاده یحیی این زید(ع) این شهر که به دفن اموات شیعیان اختصاص دارد، نیاز به گسترش دارد، از شهرداری و شورای شهر خواست در این خصوص اقدام کنند.
معاون استاندار گلستان، استفاده از ظرفیت خیرین را خواستار شد و گفت: شهرداری گنبدکاووس در بودجه سال 94 خود باید حداقل یک میلیارد ریال اعتبار برای ساخت غسالخانه مجهز شهرستان اختصاص دهد.
مهندس حمیدی با بیان اینکه ، امروزه سکونت اکثر مردم در خانه های آپارتمانی است و امکان شستشوی اموات همانند سابق در منازل امکان پذیر نیست، افزود: باید با ساخت غسالخانه همه اموات شیعه و سنی در این مکان عسل و کفن شوند.
فرماندارویژه گنبدکاووس گفت: از آنجا که مردم این شهرستان از مذاهب سنی و شیعه هستند، لازم است در ساخت غسالخانه و نیز گسترش آرامستانها به سنن و آداب آنها نیز توجه شود.
امام جمعه گنبدکاووس نیز رسیدگی به امور اموات را جزو واجبات اعلام کرد و گفت: انجام امور شرعی اموات در مذاهب اهل سنت و شیعه مورد تاکید قرار گرفته است.
حجت الاسلام والسملین محمدحسین سبحانی ادامه داد: وجود غسالخانه گنبدکاووس جزو امور ضروری است و اگر برداران اهل سنت هم توافق داشته باشند ، می توان از یک غسالخانه همه مردم شیعه و سنی استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه آرامستان اهل سنت گنبدکاووس از نظر مکانی با آرامستان شیعیان فاصله زیادی دارد، افزود: اگر لازم باشد برادران اهل سنت هم می توانند در محل آرامستان خود غسالخانه بسازند.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گنبدکاووس نیز گفت: غسالخانه موجود شهرستان ، بسیار نامناسب است و در شأن مردم نیست.
حجت الاسلام والمسلمین نصرت الله جعفری ادامه داد: این غسالخانه که سابقا یک کتابخانه زیر نظر هیات امنای امامزاده یحیی ابن زید (ع) بوده، با تغییر کاربری به غسالخانه تبدیل شده و هم اکنون هم زیر نظر این اداره می باشد.
وی خواستار سپردن امور این غسالخانه به شهرداری شد و گفت: اوقاف و هیات امنای آستان مقدس امامزاده یحیی ابن زید (ع) از نیروی کافی برای رسیدگی به این امور برخوردار نیست.
جعفری گفت: مرمت این مکان فعلی هم مشکلی را حل نمی کند و لذا ضرورت دارد تا یکسال آینده غسالخانه مجهزی ساخته شود .
یک عضو شورای اسلامی شهر گنبدکاووس هم گفت: امسال این شورا مبلغ 200میلیون ریال برای مرمت غسالخانه موجود تخصیص داده و در اختیار اداره اوقاف قرار می دهد .
ستار تاتار گفت: در صورت برنامه ریزی مناسب شهرداری و شورای اسلامی شهر آمادگی لازم را برای ساخت غسالخانه جدید را طبق قوانین دارند.
آنه محمد قرنجیک عضو هیات امنای آرامستان اهل سنت گنبدکاووس هم در این جلسه گفت: 70 درصد از ساخت آرامستان فعلی اهل سنت که 10 هکتار وسعت دارد ، استفاده شده است.
وی افزود: ساخت غسالخانه برای آرامستان اهل سنت هم ضروری است و زمینی برای این منظور از سوی یکی از خیرین پیشنهاد شده است.
به گفته وی، برای پاکسازی محوطه آرامستان در سال جدید مبلغ 400میلیون ریال از سوی شهرداری اختصاص یافته است.
در این جلسه مقرر شد شهرداری گنبدکاووس تاسیس سازمان آرامستان را پیگیری کرده و هم چنین مبلغ حداقل یک میلیارد ریال را در بودجه 94 برای ساخت غسالخانه در نظر گیرد.
همچنین مقرر شد با در نظر گرفتن دیدگاه علمای اهل سنت در مورد ساخت غسالخانه ای برای اموات اهل سنت بررسی لازم انجام شود.
شهر گنبدکاووس بالغ بر150 هزار نفر جمعیت داشته و هم اکنون دو آرامگاه برای شیعیان و اهل سنت دارد.
تنها غسالخانه این شهرستان که در محل امامزاده یحیی ابن زید (ع) قرار دارد مختص شیعیان است و اهل سنت این شهرستان اموات خود را در منازل غسل و کفن می کنند.

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

سرپرست معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس در جلسه‌ای با حضور مدیران و مردم منطقه داشلی برون، گفت: اقدامات خوبی در شهرستان بزرگ گنبدکاووس در حال انجام است که می‌تواند تحولاتی مثبت را به ارمغان آورد. سلیمان هاشمی بااشاره به پروژه‌های در حال توسعه، به ویژه منطقه آزاد اینچه برون، افزود: “این منطقه به ویژه شهراینچه برون ، کرند و روستای تنگلی، به عنوان نگینی در جغرافیای استان گلستان خواهد درخشید.”
سرپرست معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبد کاووس در مراسم افتتاح ۸۶۵ واحد مسکونی و ۶۲ پروژه زیرسازی و آسفالت معابر روستایی در گنبدکاووس از افتتاح ۶۲ پروژه با اعتبار ۸۶ میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان خبر داد. این مراسم در آستانه روز بنیاد مسکن با حضور استاندار گلستان و با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا روحانی نژاد، نماینده مقام معظم رهبری در بنیاد مسکن کشور، برگزارشد .
سرپرست معاون استاندار و فرماندارویژه گنبدکاووس در جلسه شورای اداری از استقبال چشمگیر گردشگران در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جاذبه‌های طبیعی، تاریخی، مذهبی و نمایشگاه‌های صنایع‌دستی این شهرستان بازدید کردند. سلیمان هاشمی، ۳۹۰ هزار نفر از جاذبه‌های طبیعی، ۳۰۱ هزار نفر از نمایشگاه‌های سوغات و صنایع‌دستی، ۳۵ هزار نفر از آثار تاریخی و ۳۸ هزار نفر از اماکن مذهبی دیدن کردند.
محمدجواد عسگری در جلسه جمع‌بندی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس با اشاره به گذشته درخشان گلستان که تا ۱۸۰ هزار هکتار پنبه کشت می‌کرد، گفت: گلستان باید بار دیگر به‌عنوان سرزمین طلای سفید احیا شود تا امنیت غذایی پایدار تضمین گردد.
سلیمان هاشمی در جلسه جمع‌بندی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گنبدکاووس خواستار حمایت ملی و استانی برای توسعه زیرساخت‌ها، از جمله احداث بازار بزرگ دام در زمینی ۲۵ هکتاری، مقابله با ریزگردها، بهسازی جاده‌های بین مزارع، و تخصیص تسهیلات برای توسعه گلخانه‌ها، برقی کردن چاه‌ها و احیای کشت پنبه شد.
نائب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی از تصویب ۸۰۰ میلیارد ریال برای تعویض و بهسازی تجهیزات ایستگاه پمپاژ سد گلستان خبر داد؛ گامی که نویدبخش رفع مشکلات کشاورزان منطقه است. پیمان فلسفی روز جمعه در حاشیه بازدید از سد گلستان اعلام کرد: این اعتبار در اسفند ۱۴۰۳ با پیگیری‌های مجلس تصویب شده و وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه موظف به تسریع در تخصیص آن هستند.