معاون استاندارو فرماندار ویژه گنبدکاووس در این همایش درسخنانی از فرماندهی و مدیریت واحد ستاد مدیریت شهرستان در مقابله با سیل ایام آغازین امسال که ۳۰ درصد مساحت شهر و ۱۵ روستای را درگیر کرده بود، گفت و افزود: نقش فرماندهی واحد و جلوگیری از جزیرهای عمل کردن ادارات و نهادها در کنار همراهی و مشارکت بسیار خوب مردم و نیز اطلاع رسانی مطلوب رسانههای ارتباط جمعی سبب شد تا خسارت این بلای طبیعی در گنبدکاووس کاهش یابد.
مهندس عبدالقدیر کریمی افزود: باموافقت و تصویب معاون اول رییس جمهوری، وزارت کشور و استانداری گلستان مقرر شد تا سامانه تجمیع امکانات لجستیک، ماشینآلات سنگین و نیمه سنگین شرق استان در گنبدکاووس راه اندازی شود که بزودی با تهیه زمین مناسب این امر محقق میشود.
دومین همایش ملی مدیریت منابع طبیعی با موضوع (آب، سیل و محیط زیست) باهدف بررسی علل وقوع سیل و ارائه راهکارهای علمی در مواجهه با این بلای طبیعی و مدیریت سیلاب توسط دانشگاه دولتی گنبدکاووس برگزار شد.
دکتر ابوالفضل طهماسبی افزود: از مقالات پذیرفته شده که حول ۲۳ محور تعیین شده بود، ۲۹۷ مقاله در قالب پوستر و ۲۰ مقاله اورال ( ارائه به صورت سخنرانی) است که تعدادی از این مقالات امروز توسط صاحبان آن ارائه میشود و تعدادی از مقالات پوستری هم در مکان برگزاری این همایش روی دیوارها نصب شدهاست.
وی گفت: این دانشگاه که بزرگترین و تنها مرکز آموزش عالی دولتی در شرق استان گلستان است، آمادگی کامل برای همکاری با ادارات و نهادها برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی درخصوص مسائل مختلف ازجمله حوزه منابع طبیعی، محیط زیست، جنگل و مراتع دارد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان نیز در این همایش با ارائه گزارشی از اقدامات مدیریت بحران استان و شهرستانهای آن در قبل، حین و بعد از سیل روزهای آغازین امسال، گفت: سیل امسال درمجموع ۴۹ هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف کشاورزی، مسکن، راه ها و دیگر زیرساختهای شهری و روستایی گلستان خسارت وارد کرد.
امیر قادری افزود: بخش قابل توجهی از خسارتهای سیل امسال که شدت و مقدار آن در چند دهه اخیر کم سابقه بوده است، بویژه در بخش مسکن و کشاورزی جبران شده و در دیگر بخشهای نیز اعتباراتی پیش بینی شده که درحال جذب است.
وی با اشاره به اهمیت لایروبی رودخانهها و انجام اقدامات آبخیزداری برای کاهش خسارت سیل در گلستان، اضافه کرد: باوجود تصویب انجام بیش از یک هزار کیلومتر لایروبی رودخانههای استان به دلیل کمبود منابع اعتباری تا الان فقط ۱۵۸ کیلومتر آن انجام شده و ۸۶۴ کیلومتر دیگر نیز نیاز به لایروبی دارد
![](https://gonbad.golestanp.ir/storage/sites/9/2025/02/photo_2025-02-02_07-43-27-300x225.jpg)