نسخه آزمایشی

نسخه آزمایشی

موزه های کشور تا سال 1400 به هزار باب افزایش می یابد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=110506کپی به کلیپ‌بورد

موزه های کشور تا سال 1400 به هزار باب افزایش می یابد

مدیرکل موزه‌ ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بااشاره به فعال بودن 650 موزه درسراسر کشور گفت: تعداد موزه ها تا پایان دولت دوازدهم (سال 1400) به هزار باب افزایش می یابد.
محمدرضا کارگر در نشست خبری ویژه احداث موزه بزرگ گنبدکاووس افزود: از مجموع 650 موزه فعال کشور، مالکیت 50 درصد آنان متعلق به سازمان میراث فرهنگی و مالکیت بقیه نیز برعهده افراد حقیقی و بخش خصوصی و یا وابسته به برخی بنیادها، نهادها و وزارتخانه ها است.
وی گفت: احداث موزه در کشور بویژه توسط بخش غیردولتی در سال های اخیر 200 درصد رشد داشته است که البته دولت نیز به این موزه ها برخی کمک های بلاعوض می کند.
کارگر، تعداد اشیای تاریخی و با ارزش موجود در موزه های فعال کشور را حدود چهار میلیون شی اعلام کرد و اظهار داشت: تعداد این اشیا هر روز به دلیل اکتشافات و حفاری هایی که انجام می شود، درحال افزایش است.
وی بااشاره به فعال بودن 50 موزه بخش خصوصی درکشور، تصریح کرد: علاوه براین احداث 9 باب موزه منطقه ای، 9 باب موزه استانی و راه اندازی و تجهیز 60 باب موزه محله ای دیگر نیز در دستور کار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور قرار دارد.
مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول تاریخی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: موزه بزرگ گنبدکاووس از لحاظ ابعاد یک موزه منطقه ای و از لحاظ موضوعیت به دلیل اینکه بخش زیاد آن فرهنگی و مردم شناسی و قسمتی نیز تاریخی است، یک موزه استانی به شمار می رود.
کارگر، در پاسخ به این سوال خبرنگار ایرنا که چه تعداد آثار تاریخی کشور ما در دیگر کشورهای جهان نگهداری می شود؟ گفت: آمار دقیقی از این آثار نیست زیرا به دست آوردن اطلاعات نیازمند صرف وقت و هزینه کلان و نیز تشکیل یک تیم تحقیقاتی و سفر به کشورهای مختلف است.
وی افزود: با این حال آثار تاریخی ایران در دیگر کشورها از نظر کمی زیاد نیست اما از لحاظ کیفی دارای ارزش هستند که برگرداندن آنها نیازمند طرح دعوی در مجامع بین المللی و صرف هزینه های کلان است.
کارگر اضافه کرد: با این حال اعتقاد داریم وجود این آثار در کشورهای دیگر و نگهداری آن در موزه های مهم دنیا که روزانه هزاران نفر بازدید کننده دارند، به لحاظ مالکیت معنوی این آثار که متعلق به ایران است، به نوعی معرف تاریخ و فرهنگ سرزمین ما است.
این مقام مسئول همچنین بااشاره به اهمیت موزه ها و کارکرد آنان درحفظ هویت فرهنگی و تاریخی اقوام ایران زمین و انتقال آن به نسل آینده، گفت: متاسفانه گلستان از نظر موزه فقیر است که بایستی این حوزه تقویت شود تا این استان را به مقصد گردشران داخلی و خارجی تبدیل نماید.
وی افزود: احداث موزه بزرگ گلستان در گنبد که از بهترین، زیباترین و پرکارترین موزه ها در کشور خواهد بود، کمک زیای به هویت بخشی به اقوام ساکن در این شهرستان و استان خواهد کرد.
کارگر، احداث موزه بزرگ گنبد را یک اتفاق مهم فرهنگی نیز دانست و اضافه کرد: بخش های مختلف پیش بینی شده برای این موزه از جمله دو آمفی تئاتر بیرونی و درونی، کافی شاپ، بخش های فرهنگی و تاریخی و فضای سبز زیبای آن بستر مناسبی برای گذراندن اوقاف فراغت شهروندان خواهد بود.
وی تصریح کرد: با بهره برداری از موزه گنبد، آثار تاریخی که از این منطقه در موزه های دیگر کشور نگهداری می شود، به این موزه باز گردانده خواهد شد ضمن اینکه مردم گنبدکاووس نیز می تواند آثار تاریخی خود را به این موزه هدیه نمایند

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری ویژه گنبدکاووس در این مراسم با بیان اینکه این شهرستان مرزی به سبب سکونت اقوام و مذاهب اسلامی در استان گلستان، ایران و جهان اسلام به سرزمین وحدت و برادری مشهور است، تصریح کرد: توسعه و پیشرفت گنبدکاووس هم در سایه وحدت اقوام محقق خواهد شد. دکتر سلیمان هاشمی افزود: مردم سال‌هاست که دغدغه و مطالبه توسعه این شهرستان را دارند و به آنها قول می‌دهیم با بهره‌گیری از ظرفیت اقوام آن‌را محقق کنیم.
سرپرست معاونت استانداری و فرمانداری ویژه شهرستان گنبدکاووس روز پاسدار را به پاسداران عزیز تبریک گفت. دکتر سلیمان هاشمی در اهمیت روز پاسدار به حضور در جمع فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه ، فرمانده یگان ۶۰ زرهی عمار یاسر و مسئولان شهرستان گنبد کاووس اشاره کرد و از حجت الاسلام والمسلمین ترابی و همکاران شورای تأمین و شورای اسلامی شهر گنبدکاووس و شهردار قدردانی کرد.
سرپرست فرمانداری ویژه گنبدکاووس در جمع مدیران ادارات و نهادهای گنبدکاووس به‌مناسبت آغاز دهه فجر پیروزی انقلاب،هم در این مراسم با تبریک دهه مبارک فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان گفت: دهه فجر و شهیدانی که در راه پیروزی انقلاب جان خویش را نثار کردند محور وحدت و برادری هستند. دکترسلیمان هاشمی افزود: گنبدکاووس دومین شهرستان استان گلستان است که در ایام دهه فجر پروژه‌های قابل توجه عمرانی و اقتصادی آن به ارزش ۲۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری یا عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.
سرپرست فرمانداری ویژه گنبدکاووس روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری گنبدکاووس گفت: مشکلات و کمبودهای این شهرستان مرزی که سرزمین و نماد وحدت و برادری است باید با وفاق و تلاش همگانی رفع شود. دکتر سلیمان هاشمی افزود: بزودی یک شورای وفاق در گنبدکاووس تشکیل خواهد شد تا در سایه آن ظرفیت‌ها و راهکارهای رفع مشکلات و کمبودهای این شهرستان اندیشده و برای رفع آن گام برداریم.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری در این مراسم با تبریک عید مبعث، بیان کرد: برگزیده شدن نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) به پیامبری از نعمت‌های عظمای خداوند به جهان بشریت است زیرا توحید و خداپرستی که دستاورد بزرگ بعثت است به مسلمانان و جامعه بشری داده شد. آخوند کمال غراوی افزود: عمل به آیات الهی و تزکیه نفس که هدف رسالت پیامبر(ص) است ما را از فساد و گمراهی مصون می دارد.
سرپرست معاونت سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان با اشاره به زندگی مسالمت آمیز همراه با وحدت اقوام و مذاهب اسلامی ساکن در این استان، تصریح کرد: برخلاف برخی باورها که سکونت اقوام در یک منطقه را تهدید می‌دانند اما این باورها درمورد گلستان صدق نمی‌کند و اقوام ساکن در آن همیشه یک فرصت بوده و هستند. محمد حمیدی روز دوشنبه در مراسم تکریم و معارفه فرمانداران قدیم و جدید شهرستان مرزی گنبدکاووس افزود: استفاده از ظرفیت اقوام و نخبگان آنها در مناصب، راهبرد و شعار وفاق رییس جمهور است و ایشان هم به صورت