معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبد کاووس اجرای طرحهای مدیریت مشارکتی آب را از بهترین راهبردها برای مقابله با مشکل کم آبی ئ خشکسالی در بخش کشاورزی دانست و بر اجرای بیشتر این نوع طرحها تاکید کرد.
مهندس حمیدی درنشست با کارشناسان تاجیکستانی که از طرح مدیریت مشارکتی آب شرکت تعاونی کشاورزی بوستان روستای ساری بخش این شهرستان بازدید کردند، گفت: امروز مشکل کم آبی و خشکسالی از مهمترین معضلاب بخش کشاورزی است که تنها درسایه اجرای طرح های مدیریت بهینه منابع آبی می توان بر این مشکلات غلبه کرد.
وی باتاکید برضرورت بهره برداری هوشمندانه از منابع آب، افزود: اجرای طرح مدیریت مشارکتی آب از طرح های خوب و راهبردی در بخش کشاورزی است و باید این نوع طرح ها به صورت فراگیر و از سوی همه شرکت های تعاونی تولید این بخش مورد استفاده قرار گیرد.
مهندس حمیدی افزایش جمعیت و کاهش اراضی زراعی را از دیگر مشکلات بخش کشاورزی دانست و اضافه کرد: آینده بشر به تامین منابع آب و غذا بستگی دارد و تنها با مدیریت صحیح منابع آبی و خاکی می توان از بحران های احتمالی در زمینه آب و غذا پیشگیری کرد.
وی افزایش آگاهی کشاورزان برای استفاده از روش های نوین درتولیدات زراعی و انتخاب نوع کشت را در افزایش درآمد کشاورزان و تامین امنیت غذایی جامعه بسیار موثر دانست و تصریح کرد: دولت نیز در راستای توسعه عدالت اجتماعی، تلاش زیادی برای تامین زیر ساخت های بخش کشاورزی و سپس واگذاری امور به بهره برداران این بخش انجام می دهد.
طرح مدیرتی مشارکتی آب در روستای ساری بخش از توابع بخش مرکزی شهرستان گنبدکاووس در شرق استان گلستان از حدود یک دهه پیش درسطح دو هزار هکتار آغاز شده است و دولت نیز برای تکمیل زیرساخت های مورد نیاز این طرح ازجمله احداث آب بندان به ظرفیت یک میلیون متر مکعب، اجرای 22 کیلومتر زهکشی، اجرای 30 کیلومتر کانال بتنی اصلی و فرعی انتقال آب و احداث ایستگاه پمپاژتاکنون ملبغ 70 میلیارد ریال هزینه کرده است.
در این بازدید مدیر پروژه مدیریت مشارکتی آب سازمان جهادکشاورزی، کارشناس آژانس بین المللی همکاری های ژاپن (جایکا) در تهران، کارشناسان تاجیکستانی ، مدیر جهادکشاورزی گنبدکاووس، رئیس اداره تعاون روستایی و کشاورزان روستای ساری بخش حضور داشتند.
این نشست درمحل دهیاری دهستان سلطانعلی از توابع بخش مرکزی شهرستان 325 هزار نفری گنبدکاووس برگزار شد.
شهرستان گنبدکاووس با 160 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از قطب های مهم تولیدات کشاورزی استان گلستان و کشور است